radio satellite…

ce poate face un post de radio? aaa, multe daca in propozitie e vorba de Sirius, un radio ce emite via satelit . un radio la care lucreaza (nu degeaba) un Howard Stern, un Eminem, un Deepak Chopra si multi altii…
da’ iaca, Sirius Satellite Radio a lansat pe piata saptamana asta un player de muzica portabil care poate si inregistra. Stiletto 100, asa se numeste… faza e ca aparitia acestui aparat nu numai ca incinge competita pe piata playerelor MP3, ‘colo unde iPod e rege, sau a echipamentelor portabile capabile sa receptioneze transmisiile prin satelit, unde XM conduce, ci pune sub semnul intrebarii chiar viitorul radioului traditional . pai imi pare normal cata vreme radioul traditional (a se citi si terestru) a devenit rigid prin format, playlist-uri, s.a.m.d….
punctul forte al terminalelor portabile ale radiourilor prin satelit consta in faptul ca pot inregistra si stoca melodii dintr-un stream audio live.
Silettto poate stoca vreo 10 ore de muzica in 2Gb de memorie. sau poate fi programat sa inregistreze automat cam 100 de ore de continut audio in 6 portzii… pai cum sa nu fiu tentat sa-mi iau asa ceva cand stiu ca n-o sa mai ratez nimic de-acu’ incolo? ca n-o sa mai fiu nevoit sa stau pana la tzshpe noaptea sa aud ce mai zice X sau Y?
Stiletto e de marimea lui iPod si mai mic decat cele 2 modele de la XM.
are WiFi pe el, adica poti intra intr-o cladire superbetonata fara sa pierzi show-ul pentru ca-n momentul in care semnalul de receptie e blocat, Stiletto stie sa se conecteze la Sirius Internet Radio pentru a nu-ti intrerupe experienta radiofonica.
m-a ‘spart’ cu abilitatile ‘pause’, ‘rewind’ si ‘replay’ de pana la 44 de minute. adica pot sa reascult balbe, gafe, agramate vorbe de duh si altele? aha, se pare ca pot. are si display. bun. si o chestie interesanta numita ‘GameAlert’. adica ma anunta cand se schimba scorul la jocul de ma intereseaza. nice…
da, e scumputz. 350 de americani. da’ face, parerea mea. 
 
vestea buna e noi n-avem asa ceva. asa ca radiourile pot sa-si urmeze in continuare drumurile trasate, fara schimbari majore.
chiar daca am avea, n-ar prinde… aparatul e scump, abonamentul lunar nu-i de colo. pentru ca nici americanii nu s-au imbulzit la astfel de oferte decat dupa vreo 6 ani, cand au realizat ca-n fond castiga ceva in plus: mobilitate .
 
si totusi… exista semne ca lucrurile se vor schimba si-n bransa asta…
e un inceput… 
Acest articol a fost publicat în 17, Politica și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)